POOL

Vi är stolta och glada över att kunna presentera vår nybyggda bassäng för er.

Här kan du boka tid för motionssim eller friskvårdssim/rehab för din hund.

För att få simma din hund hos oss krävs det att du som hundägare går en simkörkortsutbildning tillsammans med oss innan ni själva får frisimma er hund!

Självklart kan du även få hjälp av oss att simma din hund.

Vi har byggt vår pool själva som har en stomme av trä och sen är plastad i flera lager.

Poolen håller måtten 5,40 x 3 x 1,40 m. poolen renas med hjälp av ett reningsverk ca 3ggr/dag. Vattnet håller en värme på ca 23-25 grader varmt.

 

Alla hundar som är över 6 månader och som är fullt friska samt vaccinerade enligt SKK får simma.

Är ni osäkra på er hunds hälsa, tag kontakt med en veterinär för en hälsokontroll. De yngre hundarna 6-12 månader ska bara cirkla runt i poolen helt utan motstånd. Det är först när hunden har vuxit klart som man kan börja belasta den genom mer avancerade övningar och motstånd.

Det är en mycket bra motionsform och samt ur friskvårdssynpunkt att låta hunden simma då den endast väger 1/10 av sin vikt i vattnet, så slitaget på lederna är nästan obefintligt. Om en hund har artros eller övervikt är denna typ av träning optimal. De positiva effekterna är att det förebygger skador, verkar smärtlindrande, ökar rörligheten och smidigheten, stärker muskler och kondition samt ökar fettförbränningen.

 

Vi hjälper även till vid rehabilitering av din skadade hund efter ex operationer och liknande. Rehabilitering/eftervård är minst lika viktig som själva operationen.

 

Både uppvärmning och avvärming är viktig innan ni låter hunden få simma. När ni åker från oss rekommenderar vi att hunden ska ha ett täcke på sig under våren/hösten/vintern då både hunden är blöt och det är kyligt och fuktigt i bilen.

Ta gärna kontakt med oss för bokning av simkörkortsutbildning samt för frågor och mer information. Ett informationshäfte delas ut vid första träffen.

 

Låt även den friska hunden få komma och ha skoj i vår bassäng!

 

Följande dagar och tider håller vi vår pool öppen.

Måndag: 06.30 - 18.30 (sista bokningstid kl 17.30) - endast frisim utan personal.

Tisdag - torsdag: 06.30 - 18.30 (sista bokningstid kl 17.30) - frisim och även sim med personal.

Fredag: 06.30 - 15.00 (sista bokningstid kl 15.00) - frisim och även sim med personal.

 

OBS! Simkort återköpes ej! 

JumJum simmar

Lillemans Hundcenter
Propellervägen 4
611 64 Nyköping
0155-216371

www.lillemanshundcenter.se.
info@lillemanshundcenter.se